Gyakori kérdések

A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.

Abban az esetben, ha a meglévő fedést Terrán Zenit-re vagy Rundo-ra építik át olyan módon, hogy a fedésre vonatkozó követelmények teljesüljenek.

  • min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
  • nagy hőállóságú, hosszú élettartamú tetőfólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
  • min. 20° tetőhajlásszög a mindenkor érvényes Alkalmazási Útmutatóban meghatározott előírásokkal

A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével.

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 cm-nyi) távolságot el kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit cseréppel kell fedni.

Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.

Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

A termelt áramot egy inverter alakítja át, amelyet egy ad-vesz mérőórán keresztül a szolgáltatói hálózatra táplálunk be. Az éves energiamérleg alapján történik az elszámolás az áramszolgáltatóval.

A Terrán Generonnal fedett tető teljes védelmi funkcióval rendelkezik, egyidejűleg kimagasló esztétikai előnyt biztosít, ezért a hagyományos nagypaneles rendszerekkel nehezen összehasonlítható az értéke. Az ára magasabb, mint a nagypaneles rendszer ára. Egy átlagos családi háznak megközelítőleg 6 kWp-es rendszerre van szüksége az energia ellátásához, mely hozzávetőleg 3,9 millió forintba kerül a Terrán GENERON napelemes tetőcseréppel kialakítva. Ez azonban csak egy közelítő ár, minden ajánlatot az Ön igényeire szabva, egyedileg készítünk el. Pontos árat a terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhet.

A terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva.

Kérje egyedi árajánlatunkat, csak néhány perc! Ajánlatkérés