Felelősen a környezetért

A Terrán célja, hogy a gyártási folyamatok során minél nagyobb figyelmet fordítson a környezetvédelemre. Számos környezetbarát megoldást alkalmazunk, amik nem érnek véget a gyártósoron, törekvéseink a vásárlóknál is tovább élnek.

Sustainability image

Fenntarthatóság

Optimalizált működés

A különböző tetőfedő anyagok közül a betoncserép gyártása az egyik legkedvezőbb energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából.

Hogy miért? Mert a betont négy természetes alapanyag alkotja: mészkő, folyami homok, víz és vas-oxid. A Terrán így már az első lépésektől kezdve hozzájárul ahhoz, hogy az általa gyártott tetőcserepek előállítása kevésbé legyen káros a környezetünkre nézve.

A hazai gyártás önmagában felelős lépésnek számít, hiszen a belföldi szállításnak köszönhetően a termékek útja jóval rövidebb, emiatt az a környezet számára is kevésbé megterhelő.

A fenntarthatóság jegyében

A bólyi gyárunkban napenergiával biztosítjuk az üzem teljes villamosenergia-ellátását, valamint az anyagmozgatáshoz elektromos targoncákat használunk.

Sustainability image

Környezetbarát

A vásárlók edukálása is kiemelt cél

Akár a lakosságról, akár a teljes iparágról legyen szó, a folyamatos edukáció mellett tesszük le a voksunkat, ami a környezetbarát építkezési megoldásokat illeti.

Ezért is jött létre blogunk és Tetőtépítek oldalunk, ahol kifejezetten tetőépítőknek szóló, ugyanakkor közérthető cikkeket, tippeket, tanácsokat olvashatnak az érdeklődők. A gyakorlati dolgoktól kezdve a design kérdésekig, költségoptimalizálásig számos témában osztunk meg igényes és könnyen érthető tartalmakat, ezáltal a fenntarthatóság még közelebb kerülhet a vásárlókhoz.

Sustainability image

Biztonság

A család és értékeik védelme

Sok ház tetején még mindig palatetőt látni, ami amellett, hogy elavult, még azbesztalapú is lehet, ami rendkívül veszélyes az egészségre nézve. Ennek cseréje anyagilag megterhelő, de a Terrán a piaci árakhoz képest kedvezőbb feltételeket nyújt a felújításra.

A családoknak ez nagy segítséget jelent a tetőrendszer cseréje kapcsán, így nagyban hozzájárulunk a biztonságos életkörülmények megteremtéséhez is.

ClimaControl

Akik ClimaControl felületkezeléssel ellátott tetőcserepet választanak, áramfogyasztásukat ugyancsak csökkenthetik. Az ilyen megoldással kezelt termékek beépítésével akár 10 fokkal alacsonyabb marad a fedés mögötti levegő hőmérséklete, így a klímaberendezést is kevesebbszer kell bekapcsolni.

Sustainability image Leaf 01 Leaf 02 Leaf 03

Szemléletváltás

Az ökotudatosság gyümölcse

A Generon napelemes tetőcserepek kifejlesztése jelenti talán a legnagyobb lépést a környezetvédelem érdekében, hiszen tiszta energiával fedezi a családok áramigényét, kompromisszumok nélkül. Nem titkolt cél továbbá, hogy elinduljon a szemléletformálás egy olyan irányba, ami még tudatosabbá teheti az embereket abban, hogy mit tehetnek egyéni szinten a környezetükért.

Kérje egyedi árajánlatunkat, csak néhány perc! Ajánlatkérés